A ProDiuS élelemezési program a gyakorlatban előforduló élelmezési feladatok teljes körű ellátását lehetővé teszi. A program segítségével a teljes konyhai adminisztráció elvégezhető. Az étlap tervezéstől kezdve, az alapanyag beszerzés, felhasználás és készletnyilvántartás mellett képes receptúra létrehozásra, illetve anyagkiszabat kezelésére, és leltározásra is.
A program a 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet előírásainak teljes körű betartására alkalmas.
A közétkeztetési feladatok két kölönálló, de egymással szoros kapcsolatban álló csoportra bonthatók. Az egyik az étkeztetési feladatkör, a másik az Élelmezés adminisztrációja. Ezt rendszerünkben két külön külön, de gymással összekapcsoltan működő modullal is megoldhatjuk. A ProDiuS étkeztetési program leírása itt található.


 

Receptúra, kiszabat, étlapok, receptúra törzs,
 

A receptúráknál megadható az elkészítési mód és szükséges idő is, majd erről ételösszetételi adatlap (gyártmánylap) készíthető. Napi szinten meg kell adni az elkészítendő adagszámokat az egyes ételekből, ezt követően lekérhető az előzetes kiszabat, mely később módosítható. Az előzetes kiszabat szerint szükséges összes mennyiség összehasonlítható az aktuális készletekkel, valamint az egy adagra illetve összes adagra eső tápanyagtáblázat is lekérhető, az energiaértékek tetszőleges mértékegységre átszámíthatók (KJ, KCal, J, Cal). A rögzített napi menükből kiindulva számos további lehetőség áll rendelkezésre, készíthetők étlapok, tálalási listák (tálalási hőfokkal), változatossági mutatók.
Az élelmezési áru adattárban feltölthető az egyes áruk - mint az ételek alkotóelemei - mennyiségi egységre eső tápanyagértékei (energia, zsír, szénhidrát, fehérje, rost stb.), ezen értékek a későbbi munkafolyamatok során mind felhasználásra, mind kiszabatra számítva kiszámíthatók a program segítségével. Ha ügyfelünk igényli, szívesen adunk áru- és receptúra törzset az elindulás megkönnyítésére.

Főbb paraméterek, lehetőségek:

Árutörzs egységnyi tápanyagérték rögzíthetőségével (energia, fehérje, só, allergének, stb).
Élelmezési raktárkezelés
Bevételezések közvetlen kezelése
Felhasználások közvetlen kezelése
Készlet- és göngyölegnyilvántartó lapok lekérése
Létszámok, normák kezelése, túllépések, megtakarítások kimutatása
Napi igények átemelése létszámadatként étkezési modulból
Értékforgalmi gyűjtők lekérése
Felhasználásra eső tápanyagtáblák lekérdezhetősége
Receptúrák és kiszabatok kezelése, felhasználás könyvelés kiszabatból
Receptúra nyomtatás (gyártmánylap készítés)
Korcsoportok kezelése
Kiszabatra eső tápanyagtáblák lekérdezhetősége
Előzetes és összesített kiszabat lekérdezhetősége
Étlapkészítési lehetőség
Étlapon tápanyagértékek megjeleníthetősége
Tálalási lista készítési lehetőség
Változatossági mutatók lekérhetősége
Megrendelés előkészítése szállító felé
Leltározás, leltár kiértékelés
Tárolható és Excel/Word/PDF-be exportálható lekérdezések, kimutatások, úrlapok, nyomtatványok, diagramok
Széleskörűen paraméterezhető jogosultsági rendszer
A fontos vagy gyakran használt funkciók az alapképernyőre tehetők egygombos indítással

ProDiuS élelmezési program

 

 

 

 

Bejövő számlák kezelése

A megnövekedő feladatok miatt megnövekedik a beérkező számlák száma is, ezért szükség van egy olyan, részben automatizált érkeztető rendszerre, amelynek segítségével a késedelmes számlakiegyenlítések - legalább az adminisztráció hibájából - elkerülhetők. A program segítségével nyomon követhetők a számlák, azok leigazolása, a pénzügyre való visszaérkezése, erről kontroll listák is készíthetők, melyeken az átvétel igazolása is megtörténhet. Tetszőleges kimutatások lekérhetők a rendszerből a beépített kimutatásgenerátor segítségével akár az ÁFA analitikához, akár a tartozásállomány kimutatásokhoz, stb. A modulból a beérkezett számlák átemelhetők teljesítésre a pénztár/bank illetve a házipénztár modulokba (pénztár modulból való kezdeményezés), a számláról pénztári tétel illetve pénztárbizonylat is készíthető (Házipénztár modul kapcsolat; számlából való kezdeményezés).

Főbb paraméterek, lehetőségek:
 

Beérkező számlák teljeskörű érkeztetési adatainak kezelése
Számlák pénzügyi adatainak nyilvántartása
Igazolásra átadott, de vissza nem érkezett számlák listája
ÁFA kimutatásra is alkalmas (ÁFA könyv)
Tartozásállomány kimutatásra is alkalmas
Számla átvétel pénztár modulokba teljesítésre
Házipénztár kapcsolat, automatikus pénztárbizonylat készítés
Ki nem egyenlített számlák vizuális megkülönböztetése
Használatával a késedelmes kiegyenlítések elkerülhetők
Tárolható és Excel/Word/PDF-be exportálható lekérdezések, kimutatások, úrlapok, nyomtatványok, diagramok
Széleskörűen paraméterezhető jogosultsági rendszer
A fontos vagy gyakran használt funkciók az alapképernyőre tehetők egygombos indítással

ProDiuS élelmezési program

 

Raktárkészlet és leltár

Az előzetes kiszabatban az ételenként szükséges alkotórész - élelmezési áru - mennyiségekből összesített kiszabat számolható, majd ez levonható a raktárkészletből. Lehetőség van továbbá időszakos kiszabat összesítésre, mely szerint tetszőleges időszakra előre összesíthetők az igények (a felrögzített ételek és adagszámok alapján), és ebből kimenő megrendelés készíthető az élelmezési szállítók felé, így biztosítható előre a szükséges raktárkészlet. A rendszer a napi szintű létszámokból - és a beállított egységnyi normákból - előállítja a havi szintű adatokat és mind napi, mind havi szinten összehasonlítja a tényleges felhasználásokkal. Ennek segítségével figyelhetők és göngyölíthetők a megtakarítások/túllépések.

Saját készletek és kisértékű eszközök nyilvántartása:

Saját készletek kezelése
Közvetlen forgalomkönyvelés
Könyvelés bevételezési/kiadási lapok alapján
Korlátlan számú cikk/eszköz/anyag
Korlátlan számú raktár
Készletek lekérése cikkre, főkönyvre, raktárra
Átlagárak (nyilvántartási árak) lekérése
Munkaruha/védőruha/szerszámok dolgozónkénti nyilvántartása
Mennyiségi és értékbeni készletkartonok
Vonalkódos leltározás támogatása
A MÁK ANAL programból a konvertálást díjmentesen elvégezzük!
Tárolható és Excel/Word/PDF-be exportálható lekérdezések, kimutatások, úrlapok, nyomtatványok, diagramok
Széleskörűen paraméterezhető jogosultsági rendszer
A fontos vagy gyakran használt funkciók az alapképernyőre tehetők egygombos indítással

ProDiuS élelmezési program

 

 

EMMI rendelet előírásainak támogatása

A 2015. januártól kötelező érvényű 37/2014. (IV.30.) EMMI rendeletben előírtakat teljeskörűen támogatjuk, az ÁNTSZ ellenőrzésekhez a rendszer minden információt képes szolgáltatni!

Az EMMI rendelet előírásai szerint fokozatosan csökkenteni kell a közétkeztetésben kínált ételek sótartalmát. Hogyan oldható ez meg? Az alábbiakban néhány információs weboldal és sócsökkentési módszer linkjét osztjuk meg Önnel.

Mit jelent a csökkentett, vagy alacsony sótartalom?
http://mkk.org.hu/node/55

Nemzeti sócsökkentő program:
http://www.stopso.eu/

Tévhitek és tények a sóbevitelről:
http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/15441/napi_ot_gramm_so

Példa só- és zsírszegény étrendre:
http://www.melius.hu/sozsirsz.pdf

Csökkentett sótartalmú kenyér.
http://www.regio1.hu/hirek/2291/csokkentett-sotartalmu-kenyer/

QualitySoft főkönyvi kettős könyvelő program

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért előnyös ha tőlünk vásárol?

1 Hónapos ingyenes éles verzió

Próbálja ki a teljes verziójú testreszabott programunkat ingyen egy hónapig kötelezettségek nélkül.  Százezer forint feletti árajánlat esetén további lehetőségképpen igény alapján 1 hónapos kipróbálható éles verziót telepítünk fel ingyenesen az Ön gépére. Nincs kockázat, az éles verzióban nézheti meg, tesztelheti programunkat. Ebben az esetben ha a mi programunk mellett dönt, élesítés után használhatja tovább a már felvitt adatokkal nem veszik kárba a munkája. Ráadásul az egy hónapos verzió használata alatt minden segítséget megkap a munkához. Kérjen ajánlatot és igényelje most a teszt verziót!

Óriási kedvezmények induló cégeknek, Részletfizetési konstrukciók

Kezdő vállalkozásoknak 25 % Induló cég kedvezmény!
Minden kedves érdeklődőnk számára részletfizetési lehetőség! Ügyfélbarát fizetési konstrukciók, akár egyedi megállapodással is.
Miért fizetne bérleti díjat, hogyha már az első részlet befizetése után használatba veheti a teljes programot? Az utolsó részlet kifizetése után pedig az öné lesz a program. Próbálja ki rugalmas árképzésünket és Kérjen árajánlatot!

 

Ingyenes online bemutató

Amennyiben Önnek kérdései vannak a programunkkal kapcsolatban, szeretné megnézni a programot működés közben és úgy feltenni a kérdéseit kollégánknak,kérhet on-line bemutatót. Az on-line bemutató lényege, hogy amennyiben ön rendelkezik Internetkapcsolattal, akkor elküldünk önnek egy kis segédprogramot, ami indulás után generál egy egyedi jelszót, amit ha megad a kollégánknak akkor ő át tudja venni a gépen a vezérlést és on-line működés közben tudja bemutatni a demo programunkat.  A honlapunkon a video bemutatók menüpont alatt on-line videókat tekinthet meg a programjaink működéséről.

Gyors program telepítés, szükség esetén akár egy órán belül

Programjaink gyorsan és egyszerűen telepíthetőek, online élesítéssel. Amennyiben önnek sürgős telepítés kell, nálunk ez is megoldható! A letöltött demó verziót akár egy órán belül beélesíthetjük Önnek és máris elkezdheti a munkát. A telepítéskor kollégáink, az alapvető funkciókat beállítják, megmutatják. Ugyanakkor ha további felmerülő kérdései lennének lehetősége van online beüzemelési segítséget vagy oktatást kérni

Mert nálunk nincs Zsákbamacska

Ne vegyen zsákbamacskát! Most akár élesben bizonyosodhat meg a programunk kiváló működéséről, és ez nem kerül semmibe. Az egyes program részek, modulok rugalmasan változtathatóak vásárláskor, és vásárlás után is tetszőlegesen. Ha ön új programrészt szeretne nem kell új programot vásárolnia, elég csak bővíteni a meglévőt. További lehetőségként vásárlás előtt ingyenesen kérhet online bemutatót, a program működéséről. Ezzel együtt Rugalmas fizetési módokat kínálunk melyeket egyénileg testre szabhatunk, kívánsága szerint. Elégedettségi és pénz visszafizetési garancia:
 Azok a vársárlók, akik kipróbálják a programot, és a vásárlás időpontjától számított 2 hónapon belül meggondolják magukat, vagy rájönnek , hogy nem az ő tevékenységükhöz a legalkalmasabb, akkor a programok teljes licencdíját visszafizetjük

Tekintse meg Online videó bemutatónkat (Hangkártya szükséges)


 

Válassza Ön is a QualitySoft minőségét, és biztonságát!
Próbálja ki a letölthető demó változatunkat! 

 

 

ProDiuS Élelmezés - Modulok

Receptúra, kiszabat, étlapok főbb paraméterek, lehetőségek:

Árutörzs egységnyi tápanyagérték rögzíthetőségével (energia, fehérje, só, allergének, stb).
Élelmezési raktárkezelés
Bevételezések közvetlen kezelése
Felhasználások közvetlen kezelése
Készlet- és göngyölegnyilvántartó lapok lekérése
Létszámok, normák kezelése, túllépések, megtakarítások kimutatása
Napi igények átemelése létszámadatként étkezési modulból
Értékforgalmi gyűjtők lekérése
Felhasználásra eső tápanyagtáblák lekérdezhetősége
Receptúrák és kiszabatok kezelése, felhasználás könyvelés kiszabatból
Receptúra nyomtatás (gyártmánylap készítés)
Korcsoportok kezelése
Kiszabatra eső tápanyagtáblák lekérdezhetősége
Előzetes és összesített kiszabat lekérdezhetősége
Étlapkészítési lehetőség
Étlapon tápanyagértékek megjeleníthetősége
Tálalási lista készítési lehetőség
Változatossági mutatók lekérhetősége
Megrendelés előkészítése szállító felé
Leltározás, leltár kiértékelés
Tárolható és Excel/Word/PDF-be exportálható lekérdezések, kimutatások, úrlapok, nyomtatványok, diagramok
Széleskörűen paraméterezhető jogosultsági rendszer
A fontos vagy gyakran használt funkciók az alapképernyőre tehetők egygombos indítással


Bejövő számlák teljes körű nyilvántartása:
 

Beérkező számlák teljeskörű érkeztetési adatainak kezelése
Számlák pénzügyi adatainak nyilvántartása
Igazolásra átadott, de vissza nem érkezett számlák listája
ÁFA kimutatásra is alkalmas (ÁFA könyv)
Tartozásállomány kimutatásra is alkalmas
Számla átvétel pénztár modulokba teljesítésre
Házipénztár kapcsolat, automatikus pénztárbizonylat készítés
Ki nem egyenlített számlák vizuális megkülönböztetése
Használatával a késedelmes kiegyenlítések elkerülhetők
Tárolható és Excel/Word/PDF-be exportálható lekérdezések, kimutatások, úrlapok, nyomtatványok, diagramok
Széleskörűen paraméterezhető jogosultsági rendszer
A fontos vagy gyakran használt funkciók az alapképernyőre tehetők egygombos indítással


Saját készletek és kisértékű eszközök nyilvántartása:


Saját készletek kezelése
Közvetlen forgalomkönyvelés
Könyvelés bevételezési/kiadási lapok alapján
Korlátlan számú cikk/eszköz/anyag
Korlátlan számú raktár
Készletek lekérése cikkre, főkönyvre, raktárra
Átlagárak (nyilvántartási árak) lekérése
Munkaruha/védőruha/szerszámok dolgozónkénti nyilvántartása
Mennyiségi és értékbeni készletkartonok
Vonalkódos leltározás támogatása
A MÁK ANAL programból a konvertálást díjmentesen elvégezzük!
Tárolható és Excel/Word/PDF-be exportálható lekérdezések, kimutatások, úrlapok, nyomtatványok, diagramok
Széleskörűen paraméterezhető jogosultsági rendszer
A fontos vagy gyakran használt funkciók az alapképernyőre tehetők egygombos indítással

Válassza Ön is a QualitySoft minőségét, és biztonságát!
Próbálja ki a letölthető demó változatunkat! 

ProDiuS Élelmezés program - Összehasonlító funkció táblázat

 

 
ProDiuS
STANDARD
Élelmezés
ProDiuS
KOMPLETT
Élelmezés
ProDiuS
PROFESSIONAL
Élelmezés
Hálózatos felhasználás, több felhasználó
Összeköthető egy rendszerbe az étkezési térítési díj rendszerrel
Vizuális étlap tervezés
Áru törzs, receptúra kezelés, tápanyagtáblák  
 

 
Bővíthető áru törzs tápanyagértékekkel (energia, fehérje, zsír, szénhidrát, rost, stb.)
Bővíthető receptúra törzs (óvodás, iskolás, felnőtt)
Elkészítési mód stb. rögzítése receptúrához
Receptúra nyomtatása tápanyagtáblával (ételösszetételi adatlap)
Raktárkészlet kezelés  
 

 
Bevételezések kezelése, raktárkészlet emelése (adományok kezelése is), bevételezési lap
Felhasználások manuális kezelhetősége, kiadási lap készítés
Menük, kiszabatok kezelése  
 

 
Napi menük összeállítása receptúrákból akár több hétre előre

Előzetes kiszabatok lekérése napi összeállított menükből
Tápanyagtáblázatok lekérése előzetes kiszabatokból (1 adagra/össz. adagra)
Előzetes kiszabatok eseti módosíthatósága receptúra módosítás nélkül
Összesített kiszabatok (anyagigény) generálása előzetes kiszabatból
Összesített kiszabat szerinti igény összehasonlítása raktárkészlettel (kiadható-e?)
Összesített kiszabat szerinti igény levonható a raktárkészletből (felhasználás könyvelés)
Készletkimutatások, megtakarítás/túllépés  
 

 
Készletnyilvántartó lapok lekérhetősége (mennyiségi/értékbeni változás árunként)
Készletforgalmak lekérhetősége (szállítónkénti, árunkénti forgalmak, stb.)
Értékforgalmi gyűjtők (gyűjtött forgalmak dátumra, szállítónként, felhasználásokkal együtt)
Raktárkészletek lekérhetősége (aktuális, beszerzendő, ÁFA-s bontás, stb.)
Napi szintű megtakarítás/túllépés lekérhetősége (normák szembeállítása felhasználással)
Havi szintű megtakarítás/túllépés lekérhetősége (normák szembeállítása felhasználással)
Betekintés korábbi évek adataiba
További lehetőségek összeállított napi menükből  
 

 
Étlap generálás összeállított napi menükből, étlaptervezés
Tálalási listák generálása összeállított napi menükből
Változatossági mutatók generálása összeállított napi menükből
Kimenő megrendelés generálása szállítók felé összeállított napi menükből
További raktár/készletkezelési lehetőségek  
 

 
Göngyölegek kezelése, bevételezés/visszaküldés elszámolóáron
Göngyölegnyilvántartó lap
Értékforgalmi gyűjtőn göngyölegforgalom feltüntetése
Valós leltár kezelése, kiértékelése  
 

Vaklista (mennyiség nélküli készletlista) előkészítése valós leltárba
Valós leltár rögzítése
Leltár kiértékelés (valós leltár összehasonlítása raktárkészletekkel)
Leltáreltérések lekönyvelése raktárkészlet módosításként

Válassza Ön is a QualitySoft minőségét, és biztonságát!
Próbálja ki a letölthető demó változatunkat! 

QualitySoft főkönyvi kettős könyvelő program - Árlista

Válassza Ön is a QualitySoft minőségét, és biztonságát!
Próbálja ki a letölthető demó változatunkat! 

 

ProDiuS élelmezési program - Képek a programról