A heti nézetes étlap menüpontban egy grafikus felületen tekinthetjük meg a rögzített menüket. Az ablakban mindig egy hétfőtől - vasárnapig ( vagy péntekig, ez beállítástól függ) tartó intervallumot láthatunk, de a bal felső sarokban található nyilakkal lépkedhetünk előre és hátra, azonban mindig csak 1 hetet egyszerre.

 

A jobb felső sarokban levő 3 legördülő menüben lehetőségünk van szűrést végezni az adatbázisunkon. Megadhatunk itt felhasználást (Jel), menü korcsoportot és kiszabást is. Az általunk kiválasztott lehetőségek alapján az ablak azonnal frissül és a filteren kívülre eső menük nem fognak látszódni. Ha szeretnénk a felületen látható ételekből étlapot készíteni akkor a bal alsó sarokban található 'Nyomtatás' (nyomtató ikon) gombbal tehetjük ezt meg. Választhatunk, hogy álló vagy fekvő étlapot szeretnénk, illetve az allergének ételenként vagy étkezésenként jelenjenek-e meg.

 

 

Az 'Új felvétele' (plusz jel) gombbal vehetünk fel egy új ételt. Itt a menü tulajdonságait is meg kell adnunk, így a program a mentés után megkeresi az ételhez tartozó menüt és abba helyezi el. Ha nem talál a feltételeknek megfelelőt, automatikusan létrehoz egy menüt hozzá.

A mellette található 'Módosítás' gombbal szerkeszthetjük azt az ételt, amin éppen állunk. Itt minden tulajdonságot változtathatunk, azonban ha a menün változtatunk valamit és ettől az étel már nem illik egyik rögzített menübe se, akkor a program szintén létrehoz neki egy saját menüt.

A 'Törlés' gombbal azt az ételt távolíthatjuk el a menüből amin éppen állunk.

 

 

A 'Csoportos felvétel' funkcióval lehetőségünk van egy menübe egyszerre több ételt is felvenni. Itt is működik az a funkció, hogy ha olyan menübe szeretnénk ételt rakni amire nem igaz a feltétel a program létrehozza azt. Ahhoz, hogy tudjunk csoportos  felvételt csinálni muszáj, hogy előtte szűrjünk felhasználásra (Jel) és Kiszabásra. Ez azért szükséges mert a program a csoportos felvétel előtt egy vizsgálatot végez, hogy a menük közt van-e olyan melyeket összevonhat. Ha igen akkor ezt megteszi, így akár több menü ételeit is egy menüben tárolja.

 

A funkció gombok felett láthatjuk kiírva az aktuális étel tápanyagértékeit valamint a tartalmazó allergéneket. A jobb alsó sarokban található Bezárás gombbal pedig kiléphetünk a menüből. 

A nézetet a Menük összeállítása menüpontból is elérhetjük a 'Heti étlap nézet' gombra kattintva.