Bizonylatokat a Számla gombra kattintva az Új számla kiállítása gombbal tudnak rögzíteni. Ha nem a gombokat használják a Számla(kimenő) menüpontra kattintva válasszák az Új számla kiállítása lehetőséget. Az új számla kiállítása menüpontban ki kell választani a rögzíteni kívánt számla fajtáját és ezután kezdhetjük el a számla kiállítását.





Számla kiállításának menete:

A számla kiállítása a fejléc kitöltésével kezdődik. Itt a partner adatait beírhatjuk vagy a legördülő lista segítségével kiválaszthatjuk adatbázisból. A többi adatot értelemszerűen kell megadni, megadásánál figyelje az alsó sorban lévő segítséget.

Számlakiállítás alapképe:



A fejléc mezőinek kitöltése után a dátumokat, fizetési módot is kitölthetjük, ezután a megjegyzést és bizonylat tételeket is felrögzítheti.

A bizonylat tételekhez úgy jutunk, hogy az utolsó fejléc adaton ENTER-t nyomunk vagy a Bizonylat tételek gombra kattintunk.

A bizonylat tételeknél a "+" billetyűvel hozhatunk létre új sort és a "-" billentyűvel törölhetünk sort.

Amennyiben Önnek be van állítva, hogy szolgáltatást és árucikket is számlázhat ugyanazon bizonylattípuson, akkor az első árucikk/szolgáltatás felvétele után a "+" billentyűvel egy újabb árucikket, a "ctrl" és "+" billentyűkombinációval pedig egy újabb szolgáltatást vehet fel. A billentyűkombináció helyett választhatja a hozzá tartozó ikonokat is az új sorok hozzáadásához. Ha sikeresen felvette a szolgáltatást vagy árucikket, akkor a bizonylat nettó összegét és az áfa %-ot is ki tudja tölteni. Itt tudják az előleget is beszámítani.

Bizonylattétel felvitele számlázásnál:



A bizonylattételekről az ESC-kel lépünk tovább vagy a kilépés gombbal. Rögtön megnézhetjük a számlát, nyomtathatjuk, elmenthetjük pdf-ként. Az elkészült számlák megtekinthetők a Számlaműveletek menüpontban.

Demó verzióban minden számlára a tételek alatt rákerül a következő felirat:

                                                                   DEMO SZÁMLA!
                 A BIZONYLAT PÉNZÜGYI ÉS ÁFA ELSZÁMOLÁSRA SEMMILYEN MÓDON NEM ALKALMAS!