A program minden induláskor ellenőrzi hogy van-e olyan számla amit fel kell tölteni a NAV felé, de eddig még nem sikerült. Így biztosítható az hogy ne maradjon el kötelező adatszolgáltatás technikai problémák esetén (pl. programhiba, áramszünet, internet kapcsolat bizonytalansága).


A fel nem töltött számlák a következő program indulásakor automatikusan feltöltődnek, ha ez lehetséges, ha nem akkor hibaüzenettel jelzi a program a sikertelen kísérletet (a hiba normál esetben egyszer jelenik meg a program futása során, de a háttérben a szoftver folyamatos próbálkozik míg az internet kapcsolat helyre nem állt). Csak azok a számlák kerülnek feltöltésre melyek már ki vannak nyomtatva, így jogszabály szerint sem módosíthatóak. A program adatbázisában az online számla státusz csak akkor áll elfogadva állapotra mikor ténylegesen sikerült a feltöltés a NAV felé, így elkerülhető hogy a nyomtatás pillanatában történő hirtelen programleállás a kötelező adatszolgáltatás elmaradását okozza. Ha az újranyomtatás használatával csak később nyomtatunk ki egy számlát akkor a program újra ellenőrzi hogy az adott számlát fel kell-e tölteni a NAV felé, ha igen akkor az online státusz "még nincs feltöltve" állapotra vált az adatbázisban (Lényeges, hogy ez a programban nem megtekinthető állapot). Így amennyiben a nyomtatva állapot átállt kinyomtatásra a program igyekszik feltölteni az adatszolgáltatás köteles számlát és addig próbálkozik míg sikerrel nem járt (hiba esetén jelez). Ezzel a megoldással elkerülhető hogy az újranyomtatás következtében előforduló technikai gond megakadályozza hogy az adatszolgáltatás végbe mehessen, amint ez lehetséges.

A számla műveletek menüpontban az online számla oszlopban megtekinthetjük a számlák állapotát.Ha az elfogadás állapotra entert ütünk megkérdezi a program hogy akarjunk-e technikai érvénytelenítést végezni a számlán.  Erre akkor van szükség mikor a számla helyes, de a NAV felé történő adatszolgáltatás hibás adatokkal valósult meg technikai probléma következtében. Ha az állapot figyelmeztetés akkor enterrel megtekinthetjük a figyelmeztetések listáját, itt a piros X ikon teszi lehetővé a technikai érvénytelenítést.



Ha az Online számla oszlopban elutasítás állapot szerepel, akkor megjelenik a lista a hibákról, amint bezárjuk a hibalistát a program az online státuszt átállítja arra hogy "még nincs feltöltve", így újra fel fogja tölteni, amint kiléptünk a bizonylatműveletekből ha ez szükséges. Az elutasítással megjelölt számlák nem érvényesek, olyanok mintha fel sem lettek volna töltve, ezért enter hatására elérhetjük hogy újra próbálja meg feltölteni, ez hasznos ha egy hibajavítás elkészült és a szoftver újra - immár sikeresen - feltölti a számlát. A "még nincs feltöltve" állapot nem látható a bizonylat műveleteknél, ez program adatbázisának egy állapota aminek a segítségével a számla elkészítésekor illetve újranyomtatásakor ellenőrzi hogy fel kell-e tölteni. A feltöltött státusz is tárolva van az adatbázisban így egy számla mindig csak egyszer kerül feltöltésre. Ez a számla műveletekben, úgy jelenik meg hogy az Online számla oszlopban az adott számla sorában "Elfogadva" érték szerepel.